Veelgestelde vragen

Dwarsfluitles

Jazeker, dat kan! Als de leerling al speelde, zal het misschien even wennen zijn, maar met beugel kun je gewoon spelen.

Dat kan! Het is zeker niet altijd zo dat het notenschrift dezelfde problemen geeft als geschreven letters of cijfers. Indien dat echter wel het geval is, zijn er verschillende manieren om daarmee om te gaan. Ook is er een ruime keuze uit bladmuziek die wat prettiger te lezen is. In de lessen is tevens aandacht voor de manier hoe je je muziek kunt studeren. Deze tips zijn vaak ook toepasbaar in andere leersituaties.

Dwarsfluit leren spelen kan op veel manieren. Auditief (op het gehoor), visueel (grafische notatie, noten lezen), improviserend. De lessen worden afgestemd op de leerling. Hierbij wordt aangesloten bij wat er mogelijk is voor de leerling. Zo wordt steeds een stapje verder gegaan en zullen lessituaties tijdens de muziekles ook inzetbaar zijn in andere situaties buiten het leslokaal. De lessen zijn dus geheel op maat.

Iedereen kan zich één keer per jaar vrijblijvend inschrijven voor een proefles van 30 minuten. Kosten voor deze proefles zijn € 10,– . Indien men gaat starten met lessen, zal de proefles in mindering worden gebracht op het lesgeld.

Als iemand met lessen gaat starten, is het goed van tevoren overleg te hebben over de mogelijkheden van dwarsfluiten. Er zijn verschillende merken/types. Vraag gerust om informatie. Ook wanneer je een instrument van iemand kunt lenen of tweedehands overnemen, mag je advies vragen over dat instrument. Ook tijdens de (proef)les kan het instrument even bekeken worden.

Afhankelijk welke fluit de leerling nodig heeft, kan er gekeken worden naar diverse mogelijkheden. Neem contact op als hier vragen over zijn.

Een dwarsfluit (gekocht/geleend/gehuurd), een muziekstandaard en lesmaterialen als boeken, een potlood, usb-stick en een schrift. De boeken worden door de leerling zelf aangeschaft na advies tijdens de les. Niet alle leerlingen gebruiken dezelfde boeken, omdat de lessen individueel afgestemd worden op elke leerling.

Je kunt al beginnen vanaf 6 jaar. Je begint dan meestal op een kleinere dwarsfluit, afhankelijk van je lichaamslengte en de lengte van je armen. Het is fijn als de tanden al gewisseld zijn, maar niet persé een voorwaarde. Hiervoor zijn oplossingen met aangepaste fluiten. Of je kind al kan starten is het beste te beoordelen tijdens een proefles.

Er is nog nooit iemand geweest die het níet kon leren! Elk instrument heeft onderdelen die (misschien) wat moelijker zijn dan bij andere instrumenten en dat is ook per persoon verschillend. Bij dwarsfluit is het eerste begin om een geluid te krijgen vaak het moeilijkst. Zodra iemand doorheeft hoe er geblazen moet worden, lukt het daarna altijd. De lessen worden op je afgestemd en in stapjes aangeboden. Soms word je hierbij even uitgedaagd, een andere keer wordt er weer even herhaald om zo het plezier van muziek maken volledig te ervaren.

Het is mogelijk om op elk gewenst moment te starten met de lessen. Afhankelijk van het aantal resterende lessen in het lopend cursusjaar zal er gekeken worden hoe er het beste ingeschreven kan worden of kan een op-maat-pakket worden samengesteld.

Kindercoaching met muziek

Het aantal afspraken binnen een coaching-traject hangt af van het kind en de situatie. De eerste cyclus bestaat uit een intake, 5 behandelsessies en een evaluatie. Waar nodig kan dit, in gezamenlijk overleg, verlengd worden of met losse behandelingen worden uitgebreid.

Een behandelafspraak duurt 45-60 minuten.

Vanwege de spanningsboog van kinderen wordt uitgegaan van 45 minuten. De afspraak wordt echter ingepland voor 60 minuten, zodat er extra tijd is als de situatie daarom vraagt en deze tijd ook gebruikt kan worden voor verslaglegging en andere afhandelingen.

Tijdens de eerste behandeling is het fijn als een ouder/verzorger hierbij aanwezig is. Zo kan je kind rustig kennis maken en vertrouwd raken en is het voor iedereen duidelijk hoe een behandeling verloopt. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen.

Afhankelijk van wat je kind wil en wat belangrijk is voor het verloop van de behandelingen, zullen we bespreken of aanwezigheid in vervolgsessies gewenst of af te raden is. Ouders/verzorgers kunnen wachten in de wachtruimte. 

Je kunt contact opnemen via het contactformulier om een telefonisch gesprek aan te vragen. Als je na dit gesprek het idee hebt dat zowel de werkwijze als ik als persoon goed aansluiten bij je kind, dan is het mogelijk om een kennismaking af te spreken.

Deze sessie van een half uur kost € 30,– euro.

Jullie maken dan samen kennis met mij en mijn praktijk en mogen na de kennismaking besluiten of je een traject wilt starten. 

Omdat vertrouwen tussen je kind en mij erg belangrijk is, zal ik je kind altijd eerst vragen wat er gedeeld mag worden. 

Kindercoaching met muziek wordt gegeven op woensdagmiddag in de praktijkruimte van Flonder Muziek. Deze bevindt zich in het centrum van Goirle. Er is voldoende gratis parkeerruimte in de omgeving. Foto’s om een indruk te krijgen van de praktijkruimte staan op de pagina Muziekcoach.

Telefonisch eerste contact              gratis

Kennismaking (30 min.)                   € 30,–*

Kindercoach traject:                         € 420,– * (Dit betreft:  Intakegesprek, 5 behandelingen en de evaluatie.)

Losse sessie (45-60 min)                  € 67,–* 

*Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW

Coaching wordt niet vergoed.

Wanneer je besluit een traject te starten, kun je de factuur per behandeling of in één keer betalen.

Je ontvangt per e-mail de factuur en betaalt deze door overmaking van het bedrag.

Indien je per behandeling betaalt, kan dit eveneens door overmaking zoals vermeld op de factuur of tijdens de behandeling middels overmaken d.m.v. een betaalverzoek.

Afspraken die niet minimaal 24 uur van te voren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht.

In 1997 studeerde ik af aan het conservatorium met als hoofdvak dwarsfluit. Ik ben nog steeds met veel plezier werkzaam als docente dwarsfluit en heb daarin een ruime ervaring opgebouwd. Daarnaast volgde ik diverse studies m.b.t. muziek en de ontwikkeling van kinderen –  (Docente muziek op schoot en Docente muziek primair onderwijs) en behaalde tevens het diploma Energetisch Kindercoach (Malva).

Naast mijn werk als docente dwarsfluit kom je mij tegen bij muziek-onderwijsprojecten in het basisonderwijs, als muziekdocente bij mensen met een beperking en geef ik methodieklessen aan het conservatorium.

Een brede kijk op ontwikkeling van mensen, hoog-gevoeligheid en mijn passie en ervaring met muziek vormen samen kinder-coaching met muziek.

Holistische coaching met muziek

Een sessie duurt 45-60 minuten.

De afspraak wordt ingepland en berekend voor 60 minuten zodat er extra tijd is als de situatie daarom vraagt en deze tijd ook gebruikt kan worden voor verslaglegging of andere afhandelingen.

Coaching met muziek wordt gegeven in de praktijkruimte van Flonder Muziek. Deze bevindt zich in het centrum van Goirle. Er is voldoende gratis parkeerruimte in de omgeving. Foto’s om een indruk te krijgen van de praktijkruimte staan op de pagina Muziekcoach.

Telefonisch eerste contact              gratis

Behandeling (45-60 min.)                € 72,60 incl. 21% btw.

 

Je ontvangt de factuur via mail en betaalt deze per overschrijving of direct na afloop van de behandeling middels een betaalverzoek.

Holistische coaching met muziek wordt niet vergoed.

Afspraken die niet minimaal 24 uur van te voren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht.

In 1997 studeerde ik af aan het conservatorium met als hoofdvak dwarsfluit. Ik ben nog steeds met veel plezier werkzaam als docente dwarsfluit en werk daarnaast als docente muziek met mensen met een beperking. Naast dwarsfluit speel ik traverso (barokfluit) en piano. Ik rondde diverse aanvullende studies m.b.t. muziek af en behaalde tevens het diploma Energetisch Kindercoach (Malva). Momenteel volg ik de opleiding Energetisch Therapeut bij Malva.